„Na wiosennym puchu” Zillertal 3000 - 21-28.03.2020 - Aktywnywyjazd.pl

„Na wiosennym puchu” Zillertal 3000 – 21-28.03.2020

Code: ERQSR2
7 DNI - 7 NOCY
Category:
  • IMG_20190705_123247
  • IMG_20190705_152013
  • IMG_20190705_154223
  • IMG_20190705_154619
  • IMG_20190705_154656
  • IMG_20190705_171550
  • IMG_20190705_172306
  • IMG_20190705_172538
  • Narciarska-majowka

Koniec Marca w  Zillertal 3000 to coraz dłuższe dni. Nadal można korzystać z wszystkich dobrodziejstw i atrakcji jakie oferuje dolina Zillertal .Nasz pensjonat Tyrolski, znajduje się około 250 metrów od dolnej stacji Eggalm Nord – Vogelnest do której z obiektu zjedziemy na nartach. Warsztaty „live-cooking”, czyli wyborna kuchnia TopChefa Ivo Violante, bar czynny codziennie wieczorem dostępny jedynie dla naszych gości, oraz sauna z zewnętrznym tarasem, z przepiękną panoramą na lodowiec Hintertux to gwarancja udanego urlopu w kameralnej atmosferze.

Nasza baza noclegowa to malowniczo położony pensjonat Tyrolski w regionie narciarskim Tux – Finkenberg w pobliżu ośrodka Eggalm. To jedna z wielu zalet obiektu, ponieważ od dolnej stacji kolejki Eggalm Nord – Vogelnest dzieli nas około 250 metrów i w związku z tym na nartach z obiektu zjeżdżamy pod samą kanapę.  Z okien i tarasów rozpościera się wspaniała, niczym nie zakłócona panorama na pobliskie szczyty Alp, łącznie z lodowcem Hintertux. W najbiższj okolicy nie ma innych zabudowań, co podnosi jeszcze jego walory.

Dysponujemy siedmioma przestrzennymi pokojami wykończonymi w stylu rustykalnym. Dla gości codziennie dostępna jest mini strefa relaksacyjna z sauną , leżakami na zewnętrznym tarasie, prysznicem oraz malutkim basenem służącym do schłodzenia się po wyjściu z  sauny. Ponadto 5 łazienek z prysznicami, jedna z wanną oraz 4 toalety. Przestronna 25m. kuchnia z dużym stołem jadalnianym, przy którym wspólnie zasiadamy do śniadań i obiadokolacji w formie warsztatów „live-cooking”. To tutaj właśnie nasi medialni Top Chefowie będą rozpieszczać nasze podniebienia, tworząc wyjątkowe dania i desery. Po zabawie w gotowanie przeniesiemy się do strefy barowej, gdzie serwujemy lokalne lane piwo z beczki „Zillertal” oraz drinki i zimne napoje. Całą część barowa wykończona jest 500 letnim drzewem, co jeszcze mocniej wpływa na otaczającą atmosferę. Tuż za strefą barową mieści się pomieszczenie z leżanką i dwoma biesiadnymi ławami. Dodatkowo w pomieszczeniu gospodarczym znajduje się pralka z suszarnią. Oczywiście tak jak w każdym obiekcie w Austrii jest narciarnia z suszarką do butów narciarskich.

Wybierając się na narty do Tux, obowiązkowo należy mieć ze sobą łańcuchy śniegowe na koła. Drogi zawsze są dobrze utrzymane, jednak w trakcie mocnych opadów śniegu, bez łańcuchów poruszanie się po drogach jest bardzo ryzykowne.

Na rozpoczęcie sezonu zaprosiliśmy do współpracy medialnego Top Chefa Ivo Violante, który przygotował specjalnie na tą okazję menu – sprawdź zakładkę menu

Program dnia imprezy:

7:00 – 9:00  – śniadanie z Ivo Violante

8:30 – 16:00 czas wolny na stoku

11:30 – 13:30 Zajęcia dla chętnych z instruktorem

16:00 – 18:00 warsztaty kulinarne z Ivo Violante

16:30 – 18:30 wspólna obiadokolacja

19:00 – 🙂 otwieramy bar „Apres ski”

19:00 – 20:30 sauna

 

LOKALIZACJA BAZY NOCLEGOWEJPensjonat Tyrolski w regionie narciarskim Tux-Finkenberg
TERMINY21-28.03.2020
CENA ZAWIERA (DOROŚLI)
7 noclegów w Pensjonacie z sauną o opieką rezydentaWyżywienie – Śniadanie, Obiadokolacja, kanapki na stokKawa, herbata ( z firmy TommyCafe)
4 godziny zajęć z instruktorem PZN w grupach do 5 osób6-dniowy skipassUbezpieczenie AXA „L” poszerzone
Świeżo wyciskane sokiWarsztaty Live-CookingDo dyspozycji zestaw ręczników + ręcznik do sauny oraz szlafrok
Powitalny marillen schnapsLokalne lane piwo z beczki „Zillertal” 2 litryPożegnalne „Proseco”
Wino białe i czerwone, codziennie do obiadokolacjiPodatek klimatyczny
CENA NIE ZAWIERA
Transfer z lotniska (Insbruck) – 40 EURO, możliwy transport z Polski 90 EURO


Jeśli nie jesz mięsa poinformuj nas o tym, a Ivo Violante przygotuje specjalnie dla Ciebie dania wegańskie
Firma TommyCafe zaopatruje nas w wspaniałe kompozycje herbat oraz świeżo paloną kawę.

1

Dzień 1

  •  barszcz ukraiński
  •  kaczka sous vide z zapiekanymi ziemniakami , warzywa grillowane , stół sałatkowy
  • deser: tiramisu

2

Dzień 2

  • krem z kalafiora i galii nuszkatolowej
  •  skoki z krolika w demi cebulowym , puree szczypiorkowy , warzywa palone , mix sałat ,
  • deser: crema catalana

3

Dzień 3

  •  krem z pieczonych pomidorów
  •  pizza do wyboru, ilość nieograniczona , mix sałat , stół warzyw ,
  • deser: fondant czekoladowy

4

Dzień 4

  •  consomme ze szparagami
  •  polędwica wołowa w sosach do wyboru , batat pieczony , tartin ziemniaczany , stół warzywny , mix sałat , owoce
  • deser: tarta owocowa

5

Dzień 5

  •  ogórkowa
  •  polędwica z dorsza , puree z fioletowych ziemniaków , mix sałat , warzywa z grilla ,
  • deser: panna cotta

6

Dzień 6

  •  solianka
  •  polędwiczki wieprzowe w sosie z gorgonzoli , grzybki z patelni , puree szczypiorkowy , mix sałat
  • deser: pawlowa

7

Dzień 7

  •  klasyczna grzybowa
  •  żeberka w miodzie , opiekane ziemniaki z gożdzikiem , sos miodowy , coleslaw
  • deser: praliny

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “„Na wiosennym puchu” Zillertal 3000 – 21-28.03.2020”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gwarantowana Cena:4,700.00

Zarezerwuj Wyjazd

 Osoba dorosła  × 4,700.00
Suma = 4,700.00
PYTANIA? ZAMÓW ROZMOWĘ