„Śnieżny Odjazd”- Penken na wypasie – 16-21.12.2019

Code: ERQSR2
7 DNI - 7 NOCY
Category:
  • IMG_20190705_155655
  • IMG_20190705_160602
  • IMG_20190705_171712
  • IMG_20190705_171855
  • IMG_20190705_172602
  • IMG_20190705_172739
  • IMG_20190705_151819

W dolinie Tuxertal pełny sezon rozpoczyna się 6 grudnia. Na jednym skipasie, możemy przemierzać 670 km. dostępnych tras. Dbając o wygodę gości, na wyjazd grudniowy z „live-cooking” , wybraliśmy Pensjonat z sauną,  znajdujący się tuż obok narotstrady ośrodka Eggalm-Tux-Lanersbach. Od stoku dzieli nas tylko 50 metrów.

Nasza baza noclegowa to malowniczo położony Pensjonat Tyrolski w miasteczku Tux tuż obok Ośrodka Eggalm-Tux-Lanersbach. To jedna z wielu zalet obiektu, ponieważ od nartostrady dzieli nas tylko 50 metrów i w związku z tym na nartach wracamy prawie pod sam obiekt.  Z okien i tarasów rozpościera się wspaniała, niczym nie zakłócona panorama na pobliskie szczyty Alp, łącznie z Hintertuxer Gleschier. W najbiższj okolicy nie ma innych zabudowań, co podnosi jeszcze jego walory.

Dysponujemy siedmioma przestrzennymi pokojami wykończonymi w stylu rustykalnym. Dla gości codziennie dostępna jest mini strefa relaksacyjna z sauną , leżakami na zewnętrznym tarasie, prysznicem oraz malutkim basenem służącym do schłodzenia się po wyjściu z  sauny. Ponadto 5 łazienek z prysznicami, jedna z wanną oraz 4 toalety. Przestronna 25m. kuchnia z dużym stołem jadalnianym, przy którym wspólnie zasiadamy do śniadań i obiadokolacji w formie warsztatów „live-cooking”. To tutaj właśnie nasi medialni Top Chefowie będą rozpieszczać nasze podniebienia, tworząc wyjątkowe dania i desery. Po zabawie w gotowanie przeniesiemy się do strefy barowej, gdzie serwujemy lokalne lane piwo z beczki „Zillertal” oraz drinki i zimne napoje. Całą część barowa wykończona jest 500 letnim drzewem, co jeszcze mocniej wpływa na otaczającą atmosferę. Tuż za strefą barową mieści się pomieszczenie z leżanką i dwoma biesiadnymi ławami. Dodatkowo w pomieszczeniu gospodarczym znajduje się pralka z suszarnią. Oczywiście tak jak w każdym obiekcie w Austrii jest narciarnia z suszarką do butów narciarskich.

Wybierając się na narty do Tux, obowiązkowo należy mieć ze sobą łańcuchy śniegowe na koła. Drogi zawsze są dobrze utrzymane, jednak w trakcie mocnych opadów śniegu, bez łańcuchów poruszanie się po drogach jest bardzo ryzykowne.

Na rozpoczęcie sezonu zaprosiliśmy do współpracy medialnego Top Chefa Ivo Violante, który przygotował specjalnie na tą okazję menu – sprawdź zakładkę menu

LOKALIZACJA BAZY NOCLEGOWEJPensjonat Tyrolski w miasteczku Tux tuż obok Ośrodka Eggalm-Tux-Lanersbach
TERMINY16-21.12.2019
CENA ZAWIERA
7 noclegów w Pensjonacie z sauną o opieką rezydentaWyżywienie – Śniadanie, Obiadokolacja, kanapki na stokKawa, herbata ( z firmy TommyCafe)
2 godziny zajęć z instruktorem PZN w grupach do 5 osóbPodatek klimatycznyUbezpieczenie AXA „L” poszerzone
Powitalny marillen schnapsLokalne lane piwo z beczki „Zillertal” 2 litryPożegnalne „Proseco”
Wino białe i czerwone, codziennie do obiadokolacji
CENA NIE ZAWIERA
Transfer z lotniska (Insbruck) – 40 EURO, możliwy transport 90 EURO
10 godzin z instruktorem PZN z przedpłatą 180 EURO. Na miejscu 250 EURO ( grupy max 5 osób)

Firma TommyCafe zaopatruje nas w wspaniałe kompozycje herbat oraz świeżo paloną kawę, którą parzymy w ciśnieniowym ekspresie.

Jeśli nie jesz mięsa poinformuj nas o tym, a Ivo Violante przygotuje specjalnie dla Ciebie dania wege.

1

Dzień 1

  • Zupa z Białych Warzyw z chipsem z pancetty i oliwa truflowa
  • Comber jagnięcy obtoczony w pistacjach , z grillowanym Batatem , suflet ziemniaczany , sos Demi-Glace , warzywa palone

2

Dzień 2

  • Krem z Palonej marchewki z żelkiem z lubczyka
  • Filet z sandacza Sous-Vide , olej estragonowy , koper włoski pieczony z kolendra , Czarna soczewica , sos Hollandaise cytrusowy
  • Tarta Cytrynowa

3

Dzień 3

  • Tatar z sezonowanej wołowiny , żółtko wędzone , sól cytrusowa , ogórek , szalotka i palone siano
  • Steki z sezonowanego Angusa Argentyńskiego , sos z zielonego pieprzu , szparagi blanszowane , pieczony ziemniak z gozdzikiem
  • Fondant czekoladowy

4

Dzień 4

  • Krem z pora i ziemniaków fioletowych
  • Gulasz Tyrolski z Baraniny , gremolada z Warzyw , puree ziemniaczane
  • Sorbet cytrusowy na bezie kruszonej

5

Dzień 5

  • Krem z pieczonych pomidorów
  • Skoki z Królika Sous-Vide , puree estragonowe , olej z sosny , warzywa palone , burak pieczony
  • Klasyczna Szarlotka

6

Day 6

  • Carpaccio z Małżami Św. Jakuba
  • Małża św. Jakuba na bulionie rybnym z ratatuille
  • Mule w białym winie z Bagietka francuska
  • Krewetki na dwa sposoby – z patelni , czosnkiem i pomidorkami cherry , i z pieca na kopru włoskim palonym

1 opinia dla „Śnieżny Odjazd”- Penken na wypasie – 16-21.12.2019

  1. Marysia

    Pan Jarek to świetny organizator – gorąco polecam wszystkim, którzy szukają czegoś więcej niż miejscówki do spania i śniegu. Wyjazd był z pomysłem, a kuchnia więcej niż smaczna!

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Price:640.00

Zarezerwuj Wyjazd

Dzieci do Lat 5

Udział dziecka do lat 5 (0.00)

Szkolenie narciarskie

Szkolenie narciarskie dla dorosłych (180.00)

Szkolenie narciarskie dla dzieci 6-12 lat (100.00)

Szkolenie narciarskie dla dzieci 13-16 lat (150.00)

Dzieci  × 420.00
 Dorosły  × 640.00
Suma = 640.00
PYTANIA? ZAMÓW ROZMOWĘ