„Śnieżny Odjazd”- Zillertal 3000 - 16-21.12.2019 - Aktywnywyjazd.pl

„Śnieżny Odjazd”- Zillertal 3000 – 16-21.12.2019

Code: ERQSR2
6 DNI - 6 NOCY
Category:
  • IMG_20190705_155655
  • IMG_20190705_160602
  • IMG_20190705_171712
  • IMG_20190705_171855
  • IMG_20190705_172602
  • IMG_20190705_172739
  • IMG_20190705_151819

Idealna oferta dla Par

Grudzień, już za chwilę Święta. Czujesz jak życie nabiera tempa a nawał pracy zaczyna Cię przytłaczać? Masz co raz mniej czasu dla siebie?  Zróbcie sobie prezent na Święta! Porwij swojego Partnera i ruszajcie z nami na narty do Zillertal.

Czeka na Was najsłynniejsza w Europie trasa „Harakiri” w Zillertal3000! To już prawdziwa legenda, jej średnie pochylenie wynosi 78% ! Ciekawe czy pokonacie ją na nartach, brzuchu, czy czterech literach 😉 . Dla nas to wszystko jedno.  A może macie ochotę wykonać życiowego lub pierwszego w życiu „backflipa” na Vans Penken snow Parku ? Róbcie co chcecie. Grunt to dobra zabawa.

Region Zillertal 3000 to 143 km. tras obsługiwanych przez ponad 70 wyciągów.

Zachęcamy również do spróbowania swoich sił w wędrówkach skiturowych. Około 100 metrów od Pensjonatu startuje trasa skiturowa nr. 75, którą też można wrócić do ośrodka.

Jeśli na stokach będą panować złe warunki, będziemy jeździć w całorocznym  ośrodku narciarskim na lodowcu Hintertux.

 

Kameralny wyjazd z świetnym menu

Nasza propozycja to kameralny wyjazd maksymalnie dla 16 osób dorosłych.

W sezonie narciarskim 2019/20 zaprosiliśmy do współpracy medialnego Chefa kuchni Ivo Violante, , uczestnika programu TopChef Polska, który przygotował specjalnie na tą okazję menu – sprawdź zakładkę menu

Po powrocie ze stoku zapraszamy do kuchni gdzie Ivo na żywo będzie przygotowywał specjalnie dla Was wyśmienite dania i desery.W menu znajdują się takie rarytasy jak argentyński stek z angusa, jagnięcina z Irlandii , małże św. Jakuba czy krewetki Tygrysie z wybrzeży Afryki. Do obiadu serwowane będzie białe oraz czerwone wino. W trakcie gotowania Ivo odkryje przed Wami swoje kulinarne tajemnice. Wieczorkiem odpalamy saunę i zapraszamy do baru, gdzie podajemy lokalny przysmak – Zillertal pilsner lany z beczki oraz pyszną pachnącą kawę i herbatę z palarni Tommy Cafe. Brzmi ciekawie?

 

Atrakcje nie tylko na stoku narciarskim

Jeśli macie ochotę podnieść swoje umiejętności jazdy na nartach, zapraszamy do wzięcia udziału w zajęciach z instruktorem.

Pensjonat, który w całości jest tylko i wyłącznie do naszej dyspozycji znajduje się na uboczu, dookoła nie ma żadnych zabudowań. Z okien balkonów i tarasów można podziwiać piękne widoki, między innymi na ośrodek narciarski Eggalm.  Przy dobrych warunkach pogodowych z obiektu zjedziemy na nartach do dolnej stacji kolei Eggalm Nord – Vogelnest.

 

Jeśli wybieracie się ze znajomymi 2+2 lub dziećmi 2+2 zapytaj o rabat!

Proponowany program dnia imprezy:

 

7:00 – 9:00  – śniadanie z Ivo Violante

8:30 – 16:00 czas wolny na stoku

11:30 – 13:30 Zajęcia z instruktorem dla chętnych

16:00 – 18:00 warsztaty kulinarne z Ivo Violante

16:30 – 18:30 wspólna obiadokolacja

19:00 –   otwieramy bar „Apres ski”

19:00 – 20:30 sauna

LOKALIZACJA BAZY NOCLEGOWEJPensjonat Tyrolski w regionie Tux
TERMINY16-21.12.2019
CENA ZAWIERA 
6 noclegów w Pensjonacie z sauną o opieką rezydentaWyżywienie – Śniadanie, Obiadokolacja, kanapki na stokKawa, herbata ( z firmy TommyCafe)
2 godziny zajęć z instruktorem PZN w grupach do 5 osób5-dniowy skipassUbezpieczenie AXA „L” poszerzone
Świeżo wyciskane sokiWarsztaty Live-CookingDo dyspozycji zestaw ręczników + ręcznik do sauny oraz szlafrok
Powitalny marillen schnapsLokalne lane piwo z beczki „Zillertal”Pożegnalne „Proseco”
Wino białe i czerwone, codziennie do obiadokolacjiPodatek klimatyczny
CENA NIE ZAWIERA
Transfer z lotniska (Insbruck) – 40 EURO

Jeśli nie jesz mięsa poinformuj nas o tym, a Ivo Violante przygotuje specjalnie dla Ciebie dania wegetariańskie.

Firma TommyCafe zaopatruje nas w wspaniałe kompozycje herbat oraz świeżo paloną kawę.

1

Dzień 1

    • zupa z białych warzyw z chipsem z pancetty i oliwa truflowa
    • comber jagnięcy obtoczony w pistacjach , z grillowanym Batatem , suflet ziemniaczany , sos demi-glace , warzywa palone

tiramisu

2

Dzień 2

  • krem z palonej marchewki z żelkiem z lubczyka
  • filet z sandacza sous-vide , olej estragonowy , koper włoski pieczony z kolendra , czarna soczewica , sos hollandaise cytrusowy
  • tarta cytrynowa

3

Dzień 3

  • tatar z sezonowanej wołowiny , żółtko wędzone , sól cytrusowa , ogórek , szalotka i palone siano
  • Steki z sezonowanego angusa argentyńskiego , sos z zielonego pieprzu , szparagi blanszowane , pieczony ziemniak z gozdzikiem
  • fondant czekoladowy

4

Dzień 4

  • krem z pora i ziemniaków fioletowych
  • gulasz tyrolski z baraniny , gremolada z warzyw , puree ziemniaczane
  • sorbet cytrusowy na bezie kruszonej

5

Dzień 5

  • krem z pieczonych pomidorów
  • skoki z królika sous-vide , puree estragonowe , olej z sosny , warzywa palone , burak pieczony
  • klasyczna szarlotka

6

Day 6

  • carpaccio z małżami Św. Jakuba
  • małża św. Jakuba na bulionie rybnym z ratatuille
  • mule w białym winie z bagietka francuska
  • krewetki na dwa sposoby – z patelni , czosnkiem i pomidorkami cherry , i z pieca na kopru włoskim palonym

1 opinia dla „Śnieżny Odjazd”- Zillertal 3000 – 16-21.12.2019

  1. Marysia

    Pan Jarek to świetny organizator – gorąco polecam wszystkim, którzy szukają czegoś więcej niż miejscówki do spania i śniegu. Wyjazd był z pomysłem, a kuchnia więcej niż smaczna!

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gwarantowana Cena:3,777.00

Zarezerwuj Wyjazd

 Osoba dorosła  × 3,777.00
Suma = 3,777.00
PYTANIA? ZAMÓW ROZMOWĘ