„Ostatnie szusy” – Hintertuxer Gletscher na wypasie 23.05 – 30.05.2020

Code: ERQSR2
7 DNI - 7 NOCY
Category:
  • IMG_20190705_123109
  • IMG_20190705_152016
  • IMG_20190705_152636
  • IMG_20190705_154910
  • IMG_20190705_155608
  • IMG_20190705_171602
  • IMG_20190705_172750
  • IMG_20190705_172930

Po raz kolejny zapraszamy na aktywny wyjazd w Alpy do miejscowości Tux. To jedno z niewielu miejsc w Europie dające nam możliwość jeżdżenia na nartach oraz rowerach elektrycznych w trakcie jednego wyjazdu. W maju na lodowcu czeka na nas około 30-40 km. tras, natomiast w niższych partiach gór, znajdziemy około 800 km. sieci tras rowerowych dla każdego. Wybraliśmy turystykę na rowerach elektrycznych, ponieważ takie rozwiązanie daje nam możliwość przejechania dystansu około 80 km. dziennie. Tylko w taki sposób w krótkim czasie możemy podziwiać niezliczone widoki na okoliczne szczyty Alp.

Nasza baza noclegowa to malowniczo położony Pensjonat Tyrolski w miasteczku Tux tuż obok Ośrodka Eggalm-Tux-Lanersbach. To jedna z wielu zalet obiektu, ponieważ od nartostrady dzieli nas tylko 50 metrów i w związku z tym na nartach wracamy prawie pod sam obiekt.  Z okien i tarasów rozpościera się wspaniała, niczym nie zakłócona panorama na pobliskie szczyty Alp, łącznie z Hintertuxer Gleschier. W najbiższj okolicy nie ma innych zabudowań, co podnosi jeszcze jego walory.

Dysponujemy siedmioma przestrzennymi pokojami wykończonymi w stylu rustykalnym. Dla gości codziennie dostępna jest mini strefa relaksacyjna z sauną , leżakami na zewnętrznym tarasie, prysznicem oraz malutkim basenem służącym do schłodzenia się po wyjściu z  sauny. Ponadto 5 łazienek z prysznicami, jedna z wanną oraz 4 toalety. Przestronna 25m. kuchnia z dużym stołem jadalnianym, przy którym wspólnie zasiadamy do śniadań i obiadokolacji w formie warsztatów „live-cooking”. To tutaj właśnie nasi medialni Top Chefowie będą rozpieszczać nasze podniebienia, tworząc wyjątkowe dania i desery. Po zabawie w gotowanie przeniesiemy się do strefy barowej, gdzie serwujemy lokalne lane piwo z beczki „Zillertal” oraz drinki i zimne napoje. Całą część barowa wykończona jest 500 letnim drzewem, co jeszcze mocniej wpływa na otaczającą atmosferę. Tuż za strefą barową mieści się pomieszczenie z leżanką i dwoma biesiadnymi ławami. Dodatkowo w pomieszczeniu gospodarczym znajduje się pralka z suszarnią. Oczywiście tak jak w każdym obiekcie w Austrii jest narciarnia z suszarką do butów narciarskich.

Na rozpoczęcie sezonu zaprosiliśmy do współpracy medialnego Top Chefa Ivo Violante, który przygotował specjalnie na tą okazję menu – sprawdź zakładkę menu

LOKALIZACJA BAZY NOCLEGOWEJPensjonat Tyrolski w miasteczku Tux tuż obok Ośrodka Eggalm-Tux-Lanersbach
TERMINY23.05 – 30.05.2020
INCLUDED
7 noclegów w Pensjonacie z sauną o opieką rezydentaWyżywienie – Śniadanie, Obiadokolacja, kanapki na stokKawa, herbata ( z firmy TommyCafe)
2 godziny zajęć z instruktorem PZN w grupach do 5 osóbPodatek klimatycznyUbezpieczenie AXA „L” poszerzone
Powitalny marillen schnapsLokalne lane piwo z beczki „Zillertal” 2 litryPożegnalne „Proseco”
Wino białe i czerwone, codziennie do obiadokolacji
NOT INCLUDED
Transfer z lotniska (Insbruck) – 40 EURO, możliwy transport 90 EURO
10 godzin z instruktorem PZN z przedpłatą 180 EURO. Na miejscu 250 EURO ( grupy max 5 osób)

Firma TommyCafe zaopatruje nas w wspaniałe kompozycje herbat oraz świeżo paloną kawę, którą parzymy w ciśnieniowym ekspresie.

Jeśli nie jesz mięsa poinformuj nas o tym, a Ivo Violante przygotuje specjalnie dla Ciebie dania wege.

1

Dzień 1

  • Zupa z Białych Warzyw z chipsem z pancetty i oliwa truflowa
  • Comber jagnięcy obtoczony w pistacjach , z grillowanym Batatem , suflet ziemniaczany , sos Demi-Glace , warzywa palone

2

Dzień 2

  • Krem z Palonej marchewki z żelkiem z lubczyka
  • Filet z sandacza Sous-Vide , olej estragonowy , koper włoski pieczony z kolendra , Czarna soczewica , sos Hollandaise cytrusowy
  • Tarta Cytrynowa

3

Dzień 3

  • Tatar z sezonowanej wołowiny , żółtko wędzone , sól cytrusowa , ogórek , szalotka i palone siano
  • Steki z sezonowanego Angusa Argentyńskiego , sos z zielonego pieprzu , szparagi blanszowane , pieczony ziemniak z gozdzikiem
  • Fondant czekoladowy

4

Dzień 4

  • Krem z pora i ziemniaków fioletowych
  • Gulasz Tyrolski z Baraniny , gremolada z Warzyw , puree ziemniaczane
  • Sorbet cytrusowy na bezie kruszonej

5

Dzień 5

  • Krem z pieczonych pomidorów
  • Skoki z Królika Sous-Vide , puree estragonowe , olej z sosny , warzywa palone , burak pieczony
  • Klasyczna Szarlotka

6

Day 6

  • Carpaccio z Małżami Św. Jakuba
  • Małża św. Jakuba na bulionie rybnym z ratatuille
  • Mule w białym winie z Bagietka francuska
  • Krewetki na dwa sposoby – z patelni , czosnkiem i pomidorkami cherry , i z pieca na kopru włoskim palonym

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “„Ostatnie szusy” – Hintertuxer Gletscher na wypasie 23.05 – 30.05.2020”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Price:680.00

Zarezerwuj Wyjazd

Szkolenie narciarskie

Szkolenie narciarskie dla dzieci 13-16 lat (150.00)

Szkolenie narciarskie dla dzieci 6-12 lat (100.00)

Szkolenie narciarskie dla dorosłych (180.00)

Dzieci do lat 5

Udział dziecka do lat 5 (0.00)

Dzieci  × 450.00
 Dorosły  × 680.00
Suma = 680.00
PYTANIA? ZAMÓW ROZMOWĘ