„Ostatnie szusy” - Lodowiec Hintertux na wypasie 23.05 – 30.05.2020 - Aktywnywyjazd.pl

„Ostatnie szusy” – Lodowiec Hintertux na wypasie 23.05 – 30.05.2020

Code: ERQSR2
7 DNI - 7 NOCY
Category:
  • IMG_20190705_123109
  • IMG_20190705_152016
  • IMG_20190705_152636
  • IMG_20190705_154910
  • IMG_20190705_155608
  • IMG_20190705_171602
  • IMG_20190705_172750
  • IMG_20190705_172930

Po raz kolejny zapraszamy na aktywny wyjazd w Alpy do regionu narciarskiego Tux- Finkenberg. To jedno z niewielu miejsc w Europie dające nam możliwość jeżdżenia na nartach oraz rowerach elektrycznych w trakcie jednego wyjazdu. W maju na lodowcu czeka na nas około 30-40 km. tras, natomiast w niższych partiach gór, znajdziemy około 800 km. sieci tras rowerowych dla każdego. Wybraliśmy turystykę na rowerach elektrycznych, ponieważ takie rozwiązanie daje nam możliwość przejechania dystansu około 80 km. dziennie. Tylko w taki sposób w krótkim czasie możemy podziwiać niezliczone widoki na okoliczne szczyty Alp.

Nasza baza noclegowa to malowniczo położony pensjonat Tyrolski w regionie narciarskim Tux-Finkenberg.  Z okien i tarasów rozpościera się wspaniała, niczym nie zakłócona panorama na pobliskie szczyty Alp, łącznie z lodowcem Hintertux. W najbiższj okolicy nie ma innych zabudowań, co podnosi jeszcze jego walory.

Dysponujemy siedmioma przestrzennymi pokojami wykończonymi w stylu rustykalnym. Dla gości codziennie dostępna jest mini strefa relaksacyjna z sauną , leżakami na zewnętrznym tarasie, prysznicem oraz malutkim basenem służącym do schłodzenia się po wyjściu z  sauny. Ponadto 5 łazienek z prysznicami, jedna z wanną oraz 4 toalety. Przestronna 25m. kuchnia z dużym stołem jadalnianym, przy którym wspólnie zasiadamy do śniadań i obiadokolacji w formie warsztatów „live-cooking”. To tutaj właśnie nasi medialni Top Chefowie będą rozpieszczać nasze podniebienia, tworząc wyjątkowe dania i desery. Po zabawie w gotowanie przeniesiemy się do strefy barowej, gdzie serwujemy lokalne lane piwo z beczki „Zillertal” oraz drinki i zimne napoje. Całą część barowa wykończona jest 500 letnim drzewem, co jeszcze mocniej wpływa na otaczającą atmosferę. Tuż za strefą barową mieści się pomieszczenie z leżanką i dwoma biesiadnymi ławami. Dodatkowo w pomieszczeniu gospodarczym znajduje się pralka z suszarnią. Oczywiście tak jak w każdym obiekcie w Austrii jest narciarnia z suszarką do butów narciarskich.

W sezonie narciarskim 2019/20 zaprosiliśmy do współpracy medialnego Top Chefa Ivo Violante, który przygotował specjalnie na tą okazję menu – sprawdź zakładkę menu

 

Program dnia imprezy:

 

7:00 – 9:00  – śniadanie z Ivo Violante

8:30 – 16:00 w zależności od pogody wyjazd na stok lub na e-bike

16:00 – 18:00 warsztaty kulinarne z Ivo Violante

16:30 – 18:30 wspólna obiadokolacja

19:00 –  🙂 otwieramy bar „Apres ski”

19:00 – 20:30 sauna

LOKALIZACJA BAZY NOCLEGOWEJPensjonat Tyrolski w regionie Tux
TERMINY23.05 – 30.05.2020
CENA ZAWIERA (DOROŚLI)
7 noclegów w Pensjonacie z sauną o opieką rezydentaWyżywienie – Śniadanie, Obiadokolacja, kanapki na stokKawa, herbata ( z firmy TommyCafe)
Warsztaty Live-CookingPożegnalne “Proseco”Ubezpieczenie AXA „L” poszerzone
Świeżo wyciskane sokiPodatek klimatycznyDo dyspozycji zestaw ręczników + ręcznik do sauny oraz szlafrok
Powitalny marillen schnapsLokalne piwo „Zillertal” lane z beczki
Wino białe i czerwone, codziennie do obiadokolacji
CENA NIE ZAWIERA
Transfer z lotniska – 40 EURO
  transportu i skipassu

– skipassu


Jeśli nie jesz mięsa poinformuj nas o tym, a Ivo Violante przygotuje specjalnie dla Ciebie dania wegetariań
skie.Firma TommyCafe zaopatruje nas w wspaniałe kompozycje herbat oraz świeżo paloną kawę.

1

Dzień 1

  • zupa z białych warzyw z chipsem z pancetty i oliwa truflowa
  • comber jagnięcy obtoczony w pistacjach , z grillowanym batatem , suflet ziemniaczany , sos demi-glace , warzywa palone

2

Dzień 2

  • krem z palonej marchewki z żelkiem z lubczyka
  • filet z sandacza sous-vide , olej estragonowy , koper włoski pieczony z kolendra , czarna soczewica , sos hollandaise cytrusowy
  • tarta cytrynowa

3

Dzień 3

  • tatar z sezonowanej wołowiny , żółtko wędzone , sól cytrusowa , ogórek , szalotka i palone siano
  • steki z sezonowanego angusa argentyńskiego , sos z zielonego pieprzu , szparagi blanszowane , pieczony ziemniak z gozdzikiem
  • fondant czekoladowy

4

Dzień 4

  • krem z pora i ziemniaków fioletowych
  • gulasz tyrolski z baraniny , gremolada z warzyw , puree ziemniaczane
  • sorbet cytrusowy na bezie kruszonej

5

Dzień 5

  • krem z pieczonych pomidorów
  • skoki z królika sous-vide , puree estragonowe , olej z sosny , warzywa palone , burak pieczony
  • klasyczna szarlotka

6

Day 6

  • carpaccio z małżami Św. Jakuba
  • małża św. Jakuba na bulionie rybnym z ratatuille
  • mule w białym winie z bagietka francuska
  • krewetki na dwa sposoby – z patelni , czosnkiem i pomidorkami cherry , i z pieca na kopru włoskim palonym

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “„Ostatnie szusy” – Lodowiec Hintertux na wypasie 23.05 – 30.05.2020”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gwarantowana Cena:2,950.00

Zarezerwuj Wyjazd

 Osoba dorosła  × 2,950.00
Suma = 2,950.00
PYTANIA? ZAMÓW ROZMOWĘ